78184

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(82.99.171.68) --- 18. 5. 2015
Re: Staré úly. Re:

jistě, spousta toho jde všelijakými možnými způsoby udělat.Ovšem v nástavku na to musím přiřezávat a upravovat všelijaké "bazmeky" navíc. V zadováku to prostě udělám. Já dělám obojí, takže můžu porovnávat.
A kromě toho, původně jsme se bavili o tom, že někdo ve starých úlech má dvakrát víc medu než má jiný v nástavcích.
Kdo běžně každý rok v předjaří ve všech nástavkových úlech zmenšuje prostor přesně na míru přezimovaného včelstva?
Anebo minimálně ten rok jako nyní, kdy jsou úhyny a leckdo měl včelstva, pokud mu neuhynula, tak třeba v poloviční síle než jiné roky.
------

Ten bazmek je tam navíc - asi k 1/4 úlů - v zadováku je to součást každého.
Nyní jsou v plemenáčích a u oddělků v nástavcích, zybtek bude uložen v rezervních nástavcích. Není to nutná součást takl jako není vždy nutné zužovat a zateplovat včely.
Zužování je výhodné jen pro slabá včelstva, co se zužují tak do 4 rámků. Od 5 jsem nepoozoroval přínos, to jsou normální včely co když jsou na slunci tak jim naopak slabá stěna prospívá.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 66850


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu